fbpx

Kamini za etažno grejanje

Naša ponuda

Stvorite porodično ognjište kraj koga ćete provesti hladne zimske dane! Nudimo Vam mogućnost da spojite uživanje kraj vatre sa grejanjem čak i višespratnica, ukoliko je to potrebno.

‘Prity’ kamini za etažno grejanje su savršen spoj zimske idile i funkcionalnosti. Očigledno je da su, na nivou svih grejnih tela na čvrsto gorivo za etažno grejanje, opcija broj 1 na tržištu.

Ogromna ložišta daju Vam mogućnost da, kada dostignete željenu temperaturu, možete satima da ostavite uređaj bez bilo kakve kontrole.
Istovremeno, klapna za regulaciju promaje u dimnjaku dodatno usporava proces trošenja ogreva, zato što vraća dimne gasove na ponovno sagorevanje.

Kao rezultat toga, dobijate mogućnost da još manje brinete da će Vam se plamen ‘zagasiti’. Kada se bude ‘zagasio’, uređaj određeno vreme zadrži toplotu. Za to je zaslužan čelični lim (3.5-4mm) od kog su kamini napravljeni, često u kombinaciji sa vratima od livenog gusa.
Kako niko ne voli da baca energiju u prazno, svakako će Vam značiti informacija da su naši kamini u evropskoj ‘A’ ili ‘A+’ klasi  energetske efikasnosti. To znači da je iskorišćenost dimnih gasova preko 70, a u određenim slučajevima i preko 80%.

Svi naši kamini imaju vatrostalna neokeramička stakla otporna na veoma visoke temperature, odvojive fioke za sakupljanje pepela i lakše čišćenje. Tu je i ventil za kontrolu intenziteta sagorevanja. Svako ložište ‘krasi’ rešetka od livenog gvožđa, obložena izuzetno kvalitetnim šamotnim ciglama koje akumuliraju toplotu. Kod pojedinih modela, umesto šamota, tu je debela gusana ploča.

Zavisno od modela iz ponude i tipa kuće, sa našim kaminima možete da pokrijete grejne površine od 100 do 200+kvadrata.