fbpx

Prity GT

Šporet na čvrsto gorivo Prity GT je višenamenski štednjak. Uz zagrevanje domaćinstva veće kvadrature, raspolaže širokom rernom te velikom čeličnom pločom namenjenom za kuvanje čak i više jela.

Sam način izrade se ne razlikuje mnogo od drugih Prity-jevih uređaja. Međutim, mnogo malih detalja čine ovaj šporet najmodernijim, ujedno i najkvalitetnijim iz naše ponude šporeta. Verovatno i na celom tržištu.

GT šporet izrađen je od čeličnog lima debljina 2.5mm, s tim da ima i zaštitu. U pitanju je tanak lim(druge boje) koji sprečava kondenzaciju. Nalazi se na bočnim stranama te ispod ložišta i rerne.

S obzirom da je u pitanju šporet – štednjak, ima sasvim veliko ložište. Ono Vam donosi velike pogodnosti, zajedno sa materijalom od kog je uređaj izrađen i klapnom za regulaciju promaje u dimnjaku. Pre svega, možete mnogo duže zadržavati plamen i toplotu, ujedno uštedite dosta ogreva. Uz svu praktičnost ovog uređaja, korisna i lepa stvar je što uvek možete da vidite vatru, zahvaljujući neokeramičkom staklu na vratima ložišta.

Sa svojih 15 kilovata snage, ovaj šporet na čvrsto gorivo može da zagreje domaćinstva od 65 do 85 kvadrata. To zavisi od tipa kuće, tačnije rasporeda prostorija, visine plafona te stolarije i izolacije ili građe kuće. Zarad dugotrajnosti i kvaliteta grejanja, najpreporučljivije gorivo su suva drva, do 25% vlažnosti.

Poznato je da su jela spremljena ‘na drva’ zaista nešto posebno. U tu svrhu, ovaj štednjak ima veliku rernu  koja je iznutra čelična, kao i veliku čeličnu ploču za kuvanje. U rerni se mogu spremati jela na temperaturi do 250stepeni.

Vredne pomena su velika odvojiva fioka za lakše prikupljanje pepela te kutija za skladištenje drva sa ručicom od niklovanog čelika. Ložište je obloženo kvalitetnim šamotnim ciglama za akumuliranje toplote, dok je u sredini rešetka od livenog gvožđa. Ispod ložišta je i cug pomoću kojeg kontrolišete intenzitet sagorevanja.

Možete da birate stranu izvoda za dimnjak, kao i boju uređaja, koja se gleda po zaštitnom limu. Imamo bordo varijantu, kao i boju slonovače.

Uređaj ima garanciju 2 godine.

Za proveru raspoloživosti, poručivanje i dodatne informacije kontaktirajte nas na 018/4514-149 | 063/108-7299 | Poziv, Viber ili Whatsapp
Karakteristike
Ime proizvoda
Prity GT
Dimenzije proizvoda(ŠxDxV)
93 x 62 x 80cm
Masa proizvoda
125 kg
Snaga proizvoda
15 kW
Dimenzije ložišta
22 x 46 x 33cm
Dimenzije rerne
42 x 49 x 22cm
Grejna površina
65-85 m2
Stepen iskorišćenosti
75%
Energetska klasa
A
Prečnik dimnjaka
150mm
Garancija
2godine
*Trudimo se da cene, fotografije i opisi artikala budu što tačniji i kompletniji ali ne možemo da garantujemo da su svi podaci apsolutno ispravni. Artikli predstavljeni na sajtu spadaju u našu ponudu i može se desiti da određeni proizvod nije trenutno dostupan. Sve cene su sa uračunatim PDV-om.