12. jula 2018.

Zašto da se grejem na pelet?

Mnogi ljudi su suočeni sa odlukom da izgrade sistem grejanja za svoj dom. Ključna pitanja o kojima pitamo su troškovi i efektivnost. Na tržištu je trenutno dostupno više vrsta alternativnih sistema grejanja. Zašto izabrati grejanje na pelet? Ovde su neke od prednosti:

Automatski proces sagorevanja

Potrebno je samo podesiti potrebna podešavanja u skladu sa željenom temperaturom tako što ćete lako kontrolisati displej. Možete raditi nedeljno programiranje u skladu sa svakodnevnim životom vaše porodice.

Prednost grejača peleta je u tome što kontrolišu količinu usisnog vazduha, što kontroliše proces sagorevanja. Samo pritiskom na nekoliko dugmadi kontrolišete i protok peleta i željenu toplinu. Dovoljno je napuniti jednom dnevno / sedmično, u zavisnosti od kapaciteta bunara, kalorične vrednosti peleta i željene temperature.

Atmosfera i udobnost

„Living Fire“ stvara izuzetno ugodnu atmosferu i udobnost u našem domu. Peći na pelete vrlo uspješno kombinuju prednost jednostavne kontrole gasnih instalacija i žive vatre iz običnih kamina.

Grejalice za pelete su praktične, pogodne i uštede dragoceno vreme u današnjem dinamičnom svakodnevnom životu.

Visoka profitabilnost na duži rok

Glavna prednost nad gasnim instalacijama je veća profitabilnost peleta na dugi rok. Ako su troškovi izgradnje dva tipa sistema grejanja do sada relativno jednaki, onda se na duge staze, bez sumnje, koristi za zagrevanje peleta. Razlog za to je u sirovom materijalu. Prirodni gas je fosilna goriva čije su rezerve iscrpljive. Štaviše, tržište je monopolizovano, a na njenu cenu i snabdevanje snažno utiču ekonomski i politički interesi. Stvaranje rezervi prirodnog gasa po povoljnim cenama je nemoguće, za razliku od peleta. Sa druge strane, peleti su zvanično priznati kao obnovljivi izvor energije, imaju stabilne cene, jer njihovi proizvođači posluju na slobodnom tržištu. Stalno rastuća konkurencija na tržištu je čak i faktor koji može dovesti do opadanja u budućnosti, a ne rasta cijena. Takođe, koristeći bugarske pelete, ne samo da brinemo o životnoj sredini, već i podržavamo lokalnu ekonomiju.

Okolina

Svakodnevno nas mediji rastavljaju o informacijama o iscrpljivim izvorima energije, zaštiti životne sredine, kvalitetu vazduha koji dišemo i tako dalje. Ovim kriterijumom, bez sumnje, peleti dobijaju prednost nad tradicionalnim čvrstim gorivima.

Zašto je to tako?

– Peleti su drvene čestice, obično od šipka ili četinara, koje se pritiska pod visokim pritiskom i zagreje do temperature iznad 90 ° C. Za vezivanje čestica, „lignin“, koja je prirodna supstanca sadržana u drvetu, je „odgovorna“. Evo vremena za odbacivanje mita da se u proizvodnji peleta dodaju hemikalije i formiraju njihov oblik. Lepljenje je posledica samo lignina! Tržište nudi pored drveta i tako dalje. agro peleti. Proizvedeni su od poljoprivrednog otpada – kukuruza, suncokreta, kolača, slame i tako dalje. Ova vrsta peleta ima nižu kaloričnu vrednost i sagorevanje proizvodi više čestica nego drvene pelete.

U 2010. godini, EK je usvojila standard kvaliteta peleta (EN 14961-2) prema kojem su granule A1 najveće kalorične vrijednosti (4,58-5,28 kVh / kg i sadržaj pepela na 0,7 %).
Pošto crni dim ne izgori, izduvni gasovi vašeg kamina za pelete mogu se ugraditi u direktni ventilator.

Više pogodnosti

  • Peleti nisu potrebni nikakvi dodatni tretman pre procesa sagorevanja. Samo otvorite vreću i sipajte u bunker.
  • Brza i jednostavna usluga – činjenica da pelet skoro kompletno sagoreva dokazuju da ne emituju gotovo bilo kakvu količinu čađi i pepela.
  • Malo prostora za skladištenje. I ne postoje posebni uslovi za njihovo skladištenje – jedini mora biti zaštićen od vlage.
  • Peći i kotlovi sa peletom imaju veći odnos efikasnosti / efikasnosti od radnika drveta i uglja, što određuje njihovu visoku energetsku efikasnost. Energetska efikasnost svih kamina PRITI peleteta je klasa A +.
  • Izgradnja sistema za grejanje peleta može se finansirati iz programa EU za energetsku efikasnost.

Na kraju, grejanje peleta je ekološki prihvatljivo, efikasno, visoko efikasno, sa niskim nivoom posvećenosti i upotrebljivosti, a na kraju, ali ne manje važno – dugoročno profitabilno!

Tagged on:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *